dinsdag 27 november 2007

Soportá

Soportá ku ánimo sereno e situashon desfavorabel.
Loke ta determiná e grado di bo angustia ta bo reakshon di amargura dilanti sirkunstansianan atverso.
Abo por soportá un tragedia i superá kualkier desgrasia.
Si bo rasoná, lo bo mira e banda positivo di e pió situashon.
No permití bo mes hasi di bo desesperashon e antesala di fièrnu.
Akseptá e eksperensia doloroso.
No semper bo ta bai gana; pero, di bo derota aktual bo por hasié e punto di partida p’e viktoria final.

Gebed gevraagd voor Midden Oosten-top vandaag in Annapolis

ANNAPOLIS ‑ Paus Benedictus XVI was een der kerkelijke leiders die heeft opgeroepen tot gebed in verband met de Midden Oosten-topconferentie in het Amerikaanse Annapolis. De paus vroeg bij het Angelus-gebed alle christenen te bidden voor het succes van de internationale ontmoeting over het Midden‑Oosten die vandaag (dinsdag) in Annapolis wordt gehouden.
Benedictus herinnerde eraan dat Israëli en Palestijnen met de hulp van de internationale gemeenschap zullen proberen de onderhandelingen opnieuw op gang te brengen die moeten leiden tot een rechtvaardige en definitieve oplossing voor het al zestig jaar aanslepende conflict dat zoveel lijden heeft veroorzaakt voor beide volkeren. Aldus de paus.
Maar deze vrede is niet alleen belangrijk voor beide volkeren. De orde en de rust in het gehele Midden Oosten hangen er nauw mee samen en in feite het welzijn van de hele wereld.

aangeleverd door Toon van Dongen

Wereldraad-secretaris voorziet 'revolutie' in wereldkerk

GENÈVE (KerkNet) ‑ Samuel Kobia, de algemene secretaris van de Wereldraad van Kerken, sluit niet uit dat het zwaartepunt van het christendom zich tijdens de 21ste eeuw verplaatst naar Azië en Afrika. Hij zei dat tijdens zijn bezoek aan de Filippijnen. ‘Het christendom is op de terugweg in Europa, maar groeit in Afrika en Azië. Dat plaatst ons voor de vraag welk christendom wij in de toekomst mogen verwachten en de vraag of de kerken van Azië en Afrika gaan Europa herevangeliseren.’ Hij ziet dit als een ‘Copernicaanse revolutie’.

aangeleverd door Toon van Dongen