maandag 25 mei 2009

Neokatechumenaat kampioen van Vaticaanstad

Hilversum (Van onze redactie) 25 mei 2009 - De priesterstudententen van het Romeinse seminarie Redemptoris Mater van het Neokatechumenaat hebben voor het tweede opeenvolgende jaar beslag gelegd op de Clericus Cup. Aan het door het Vaticaan georganiseerde voetbalkampioenschap nemen elftallen deel van seminaristen uit heel de wereld die in Rome studeren.


Serie A

Het elftal van het Neokatechumenaat versloeg in de finale eergisteren de North American Martyrs. Het enige doelpunt kwam op naam van centrale verdediger Davida Tisato die de priesteropleiding verkoos boven een aanbieding van Chievo Verona dat in de Italiaanse Serie A uitkomt.

Legionairs
Twee jaar geleden wonnen de seminaristen van Redemptoris Mater ook al de titel. Vorig jaar ging de Clericus Cup naar de Legionairs van Christus.


Vloekverbod
De spelregels in de Clericus Cup wijken op een paar punten af van het FIFA-reglement. Zo geldt er een vloekverbod en duurt een wedstrijd slechts één uur. Ook heeft de scheidsrechter meer strafmogelijkheden. Naast het uitdelen van een gele en een rode kaart, mag de arbiter een speler ook bestraffen met een blauwe kaart. In dat geval moet een voetballer voor vijf minuten het veld verlaten.

Bron: www.katholieknederland.nl