zaterdag 12 april 2008

Meditashon

Nos urgensia mayor ta pas. Bo egoismo i esun di mi ta un barera fuerte kontra amor; i sin amor pas ta imposibel.
Si bo odia, bo ta nenga pas i bo ta nenga otronan. Pas ta asuntu di abo i di ami, aki i aworakí.
Si bo biba pas interior, lo bo por kontribuí pa krea progreso.Violensia di bo kurason ta un menasa di morto pa tur hende.
Konstruí pas riba e fundamentu firme di bo amor pa tur bo semehante sin eksepshon.
Pas ta kuminsá hustamente kaminda ambishon ta terminá.

Drie bisschoppen met de dood bedreigd: Braziliaanse bisschoppenconferentie

SAO PAULO (RKnieuws.net) - De Braziliaanse bisschoppenconferentie heeft donderdagavond laten weten dat drie van haar bisschoppen ernstige doodsbedreigingen hebben gekregen. De bisschoppenconferentie eist dat de regering een onderzoek instelt in dit verband en de bedreigde prelaten de nodige en afdoende bescherming biedt.
De drie bisschoppen zijn Erwin Kautler, José Luiz Azcona Hermoso en Flavio Giovenale, waarvan de bisdommen gelegen zijn in de staat Parana, in het noordoosten van het land.De bisschoppenconferentie liet weten solidair te zijn met de betrokken bisschoppen die omwille van het Evangelie vervolgd worden en zelfs met de dood bedreigd worden omdat zij met name strijden voor de rechten van de inheemse volkeren, tegen de seksuele uitbuiting en opkomen voor de bescherming van het milieu. De bisschoppenconferentie wijst er op dat het leven van de betrokken bisschoppen bijzonder kostbaar is voor het volk dat zij verdedigen.