vrijdag 22 februari 2008

Señor ta mi wardador, mi no falta di nada.

" Señor ta mi wardador, mi no falta di nada." Esaki rumannan ta bal mas ku kualke trabou, tarheta di krédito, puesto ehekutivo òf outo. Awendia nos ta pasa tan doloroso dor di tantu kos material sea kas, outo òf joya. E debenan tambe ta kai den e kategoria aki i tur loke ta laga nos pèrdè pas den e aspekto material.Tambe den e ámbito laboral i personal nos por apliká e frase aki pues hopi biaha ora nos ta sinti nos mes a gusto den trabou, òf ora e persona ei ku nos ta stima no ta laga nos sinti ku nos bida ta pèrdè sentido.Den e kasonan aki nos mester kòrda ku " Señor ta mi wardador, mi no falta di nada." I nos ta papia ku nos lo no tin falta di nada den e sentido di e kosnan ei ku ta nesesario pa nos i no esnan ku, hopi biaha, nos ta buska únikamente pa opseshon.No tene miedu mi amigunan stimá. Kòrda ku nos tin un Dios todopoderoso ku ta stima nos, ku ta protehé nos i ku semper ta kuida nos.Señor ta BO wardador, nada lo no falta BO.

Arturo Quirós Lépiz

Venezolaanse bisschoppen hopen op einde Cuba-blokkade door VS

CARACAS – Namens de Venezolaanse bisschoppenconferentie heeft voorzitter Ubaldo Santana verklaard dat het episcopaat hoopt dat met het terugtreden van Fidel Castro er een einde komt aan de Amerikaanse economische blokkade tegen Cuba.

Aartsbisschop mgr Ubaldo Santana zei dat wat er nu speelt in Cuba uiterst belangrijk is voor Cuba en zijn bevolking; namelijk dat Fidel Castro niet meer beschikbaar is als regeringsleider. Dit kan de weg openen naar de opheffing van de Amerikaanse blokkade. Het is het begin van een nieuwe periode in de geschiedenis van Cuba. Hij legde der de nadruk op dat de Venezolaanse bisschoppen van het begin af aan de oproep van het Vaticaan heeft ondersteund om deze strafmaatregel tegen de Cubaanse natie op te heffen. Bij monde van onder meer paus Johannes Paulus II heeft het Vaticaan zich principieel uitgesproken tegen een dergelijke economisch pressiemiddel waarvan op de eerste plaats de bevolking en mogelijk ook de leiders van een land te lijden hebben. In feite is een dergelijke blokkade een poging een volk uit te hongeren, zo is de concrete zienswijze van het Vaticaan. Een economische blokkade is namelijk ‘absoluut geen bijdrage aan het versterken van de democratie;’. Zo is het standpunt van de katholieke kerk als staat en als kerk.
De verklaring van het Venezolaanse episcopaat is daarom ook interessant omdat het huidige Venezolaanse staatshoofd de beste vriend en bondgenoot van Fidel Castro is en diens communisme s is. Dezelfde Hugo Chavez heeft geen goed woord over ten opzichte van het Venezolaanse episcopaat en is in politieke strijd verwikkeld met het Vaticaan dat in zijn ambassade in Caracas onderdak verleent aan een studentenleider die eerder betogingen tegen Chavez heeft geleid en voor zijn leven moest vrezen. Chavez en de zijnen zijn fel gekant tegen dit asiel; hun aanhang blokkadeert regelmatig de nuntiatuur en hebben het gebouw met stenen en zo bekogeld en zelfs ook met andere projectielen.