zaterdag 10 mei 2008

Officiële internetsite Vaticaan nu ook in het Latijn

VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Sinds vrijdag is er ook een Latijnse versie van de officiële internetsite van het Vaticaan. Tot nu toe kon de site al geraadpleegd worden in het Italiaans, het Engels, het Frans, het Spaans, het Duits en het Portugees.

De Latijnse versie van de site www.vatican.va (sancta sedes latine - H. Stoel in het Latijn) beperkt zich voorlopig tot het weergeven van de basisdocumenten. Trefwoorden zijn de Bijbel (Biblia Sacra), de catechismus van de katholieke kerk (catechismus catholicae ecclesiae), de code van het kerkelijk recht (codex juris canonica), de teksten aangenomen door Vaticanum II (Concilium Vaticanum II) en sommige toespraken van de pausen (Summi pontifices) van Johannes XXIII tot Benedictus XVI.

Er is geen rubriek bestemd voor de pers. De persmededelingen blijven gebeuren in het Italiaans, het Engels en het Frans tot grote opluchting van de journalisten die geaccrediteerd zijn bij de H. Stoel waarvan er weinigen vertrouwd zijn met de taal van Cicero en Sint-Augustinus.