dinsdag 10 juni 2008

Paus gebruikt vakantie om te schrijven

Hilversum (Kerknet/Van onze redactie) 10 juni 2008 - Volgens kardinaal Bertone, de Staatssecretaris van de Heilige Stoel, zal de paus zijn vakantie gebruiken om de laatste hand te leggen aan zijn nieuwe encycliek en om te werken aan het tweede deel van zijn Jezusbiografie. Ook aan het eerste deel van die biografie werkte Benedictus XVI tijdens zijn vakanties in de Aostavallei.

Assistentie
Vaticanist Andrea Tornielli meldt in de Italiaanse krant Il Giornale dat de paus zich voor deze encycliek laat bijstaan door aartsbisschop Reinhard Marx, specialist sociale leer van de Kerk en aartsbisschop van München-Freising, door kardinaal Renato Martino en bisschop Giampaolo Crepaldi, respectievelijk voorzitter en secretaris van de Pauselijke Raad voor Rechtvaardigheid en Vrede, en door de Italiaanse econoom Stefano Zamagni.

Geloof, hoop en liefde
Benedictus schreef zijn eerste encycliek over de liefde (Deus caritas est) en zijn tweede over de hoop (Spe salvi). Het lag in de lijn der verwachting dat de derde over die andere ‘theologale’ deugd zou gaan: geloof.