maandag 29 september 2008

Mgr. Eijk heft diakenopleiding Utrecht op

Hilversum (Van onze redactie) 29 september 2008 - De diakenopleiding Utrecht wordt per 1 juli 2009 opgeheven. Dat blijkt uit een brief die aartsbisschop Wim Eijk van Utrecht heeft gestuurd aan alle betrokkenen.

Geen nieuwe studenten
Voornaamste reden voor de opheffing is het afnemende aantal studenten. Zowel in het vorige als in het zojuist gestarte studiejaar hebben zich geen eerstejaars studenten aangemeld. Daardoor is het aantal studenten aan de diakenopleiding inmiddels tot zes gedaald.

Bezuinigingen
“In aanmerking genomen de hoeveelheid menskracht en middelen die jaarlijks zijn gemoeid met de diakenopleiding Utrecht, rijst in een tijd van noodgedwongen reorganisatie en bezuinigingen in het aartsbisdom Utrecht de klemmende vraag of voortzetting van deze diakenopleiding met slechts enkele studenten nog wel verantwoord is”, schrijft de aartsbisschop.

Haarlem
Voor studenten die nu nog bezig zijn met de diakenopleiding zal ‘een studieprogramma op maat worden ontwikkeld’, zodat ze hun opleiding kunnen afronden. Toekomstige studenten kunnen een diakenopleiding volgen in samenwerking met het bisdom Haarlem.

Jubileum
De Utrechtse diakenopleiding bestaat dit jaar 25 jaar. De jubileumviering die op 11 oktober zou plaatsvinden gaat niet door.

Bron: www.katholieknederland.nl