maandag 23 juni 2008

50.000 gelovigen op slotviering Eucharistisch Congres

QUEBEC (RKnieuws.net) - Zo’n 50.000 gelovigen hebben zondag de slotviering van het 49 ste internationaal Eucharistisch Congres in Québec (Canada) bijgewoond. Paus Benedictus XVI volgde de viering via een satellietverbinding. De paus was uitgenodigd voor het congres maar ging niet op de invitatie in wegens zijn ’overladen programma’’.
Zo’n 11.000 gelovigen, een vijftigtal kardinalen en meer dan 100 bisschoppen namen aan het eucharistisch congres deel.
Het congres heeft een week geduurd.Het eucharistisch congres, waarop één of ander thema van eucharistie behandeld wordt, vindt om de vier jaar plaats. De paus duidt telkens de stad aan waar het congres gehouden wordt. In 2012 zal het Eucharistisch congres in Dublin (Ierland) worden gehouden.
Het congres in Québec viel dit jaar samen met de 400ste verjaardag van de stichting van de eerste Franse stad in Noord-Amerika.
De paus riep op tot strijd tegen de armoede en de honger. Hij herhaalde ook dat hij tegen abortus en euthanasie gekant is. De paus riep de jongeren op om priester te worden. De homilie van de paus werd rechtstreeks uitgezonden op een groot scherm.