dinsdag 29 april 2008

’Geruchten over gezondheidstoestand paus missen elke grond’

ROME (RKnieuws.net) - De H. Stoel heeft laten weten dat het artikel ’De gezondheidstoestand van de paus voedt geruchten over opvolging’, dat zaterdag in de Franse krant Le Figaro verscheen, zonder enige grond is.

Federico Lombardi, de woordvoerder van het Vaticaan, zei het eigenaardig te vinden dat dit artikel uitgerekend verschijnt na de reis van paus Benedictus XVI naar de VS. ’De paus stelt het goed’, voegde hij eraan toe.

Lombardi herinnerde eraan dat de paus trouwens zijn volledig programma in Amerika afwerkte.
Le Figaro had geschreven dat de paus op 19 april vermoeid leek tijdens de mis in de Sint-Patricks kathedraal in New York en dat hij op het einde van de viering door zijn assistenten ondersteund werd ’officieel om niet te struikelen onder het gewicht van zijn liturgische gewaden’.’
Gelijk welke priester die de mis opdraagt met zware gewaden wordt geholpen om niet te struikelen op de trappen van het altaar’, aldus de Vaticaanse woordvoerder.
De geruchten over de gezondheidstoestand van de paus in Le Figaro waren gebaseerd op het feit dat er woensdag na zijn terugkeer in Rome geen algemene audiëntie was. Volgens Lombardi was al twee maanden voor het pausbezoek aan de VS beslist deze algemene audiëntie te schrappen ’om de paus de kans te geven te rusten’.

Geen opmerkingen: