vrijdag 9 mei 2008

Zaligverklaring paus JP II in oktober: volgens Poolse krant

KRAKOW (RKnieuws.net) - Paus Johannes Paulus II zou in oktober worden zalig verklaard om dit te laten samenvallen met de 30e verjaardag van zijn verkiezing van het pausschap. Dit wordt voorspeld door een Poolse krant.

Catholic World News zegt dat het Vaticaan geen commentaar heeft gegeven op het artikel dat verscheen in de krant Dziennik Dagblad.

Het proces van de zaligverklaring van de voorganger van Paus Benedictus XVI heeft nog verscheidene hindernissen uit de weg te ruimen. Het Vaticaan zal ongetwijfeld de tijd willen nemen om de ceremonie van de zaligverklaring voor te bereiden, meent CWN.

Afgelopen maand deelde de officiële pleitbezorger van de zaligverklaring, mgr. Slawomir Oder, mee dat hij bijna klaar was met de uiteindelijke weergave van de presentatie voor de Congregratie voor de Heiligverklaringen.

Als de Congregratie instemt met de gedachte dat Paus Johannes Paulus II een heldhaftige persoonlijkheid is, dan zou het bewijs van een wonder nog steeds nodig zijn om te voldoen aan de voorschriften van een zaligverklaring.

In de tussentijd stelt kardinaal Stanislaw Dziwisz, die paus Johannes Paulus II diende als persoonlijk secretaris, al voor om delen van het lichaam van de paus ter beschikking te stellen om te laten vereren als relieken.

Geen opmerkingen: