vrijdag 18 juli 2008

Paus roept religies op tot eenheid tegen terreur

Sydney (Van onze verslaggever) 18 juli 2008 - Paus Benedictus XVI heeft alle religies ter wereld opgeroepen zich gezamenlijk te verzetten tegen terreur en om conflicten vreedzaam op te lossen. De paus deed die oproep tijdens een samenkomst met leiders van niet-christelijke religies, waaronder rabbijnen en imams.

Vrede en waardigheid
In een wereld die wordt bedreigt door boosaardige en nietsontziende vormen van geweld roept de verenigde stem der religieuzen naties en volkeren op hun problemen op vreedzame wijze en met respect voor de menselijke waardigheid op te lossen,” zo sprak de paus tot de verzamelde religieuze leiders.

Bereid te leren
Volgens de paus is de katholieke Kerk bereid om van andere religies te leren. “De Kerk zoekt gretig naar mogelijkheden om te luisteren naar de spirituele ervaringen van andere religies.

Oproep tot eenheid
Eerder op de dag ontmoette Benedictus leiders van verschillende christelijke denominaties. Ook daar riep hij op tot eenheid. Volgens de paus moeten kerkleiders oppassen voor de verleiding hun leer te beschouwen als iets dat kerken onderling verdeeld. Zulke verdeeldheid is volgens Benedictus een belemmering voor “de schijnbaar urgentere en direct op te pakken taak om de wereld waarin wij leven te verbeteren”.

Bron: www.katholieknederland.nl

Geen opmerkingen: