maandag 14 juli 2008

’Sociale encycliek actueel en belangrijk’

Caritas in veritate

VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Het debat dat opnieuw op gang werd gebracht over de strijd tegen de armoede, tegen het analfabetisme en de bescherming van de planeet naar aanleiding van de G8 (de top van de meest geindustrialiseerde landen) maakt de komende encycliek van paus Benedictus XVI - die handelt over sociale kwesties - bijzonder actueel en belangrijk. De nieuwe encycliek, die mogelijk de titel ’Caritas in veritate’ zal krijgen, zou in de herfst gepubliceerd worden.

De nieuwe encycliek zal niet enkel de sociale leer van de Kerk in herinnering brengen maar naar verluidt ook originele elementen aandragen om te antwoorden op de uitdagingen van onze tijd zoals de mondialisering en de klimaatverandering.De paus zal in de nieuwe encycliek sterk de solidariteit en de menselijke waardigheid onderstrepen. Benedictus XVI zal ook pleiten voor een duurzame ontwikkeling en aandringen op een betere verdeling van de goederen van onze aarde.

De paus zal ook heelwat aandacht besteden aan de taak van de christenen in functie van het algemeen welzijn. Ook de vredesproblematiek zal in de nieuwe encycliek aan bod komen.

Geen opmerkingen: