donderdag 22 januari 2009

Danneels: ‘Obama is niet de Messias’

Hilversum (Van onze redactie) 21 januari 2009 - Volgens kardinaal Godfried Danneels moeten mensen niet te hoge verwachtingen hebben van de nieuwe Amerikaanse president Barack Obama. “Hij is niet de Messias”, aldus de aartsbisschop van Mechelen-Brussel in de Belgische krant Le Soir.

Teleurstellingen
Danneels zei dat hij nooit eerder zag dat zovelen zoveel hoop op één mens vestigen. Volgens de kardinaal zullen er veel teleurstellingen verwerkt moeten worden zodra Obama moeilijke beslissingen heeft genomen.

Visionaire kracht
De primaat van de RK-Kerk in België prijst Obama’s visionaire kracht. Volgens Danneels is het nieuwe Amerikaanse staatshoofd “een authentieke idealist, die niet in militaire macht gelooft, maar veeleer in de kracht van overtuigingen”.

Inauguratiespeech
De kardinaal zei getroffen te zijn door Obama’s inauguratietoespraak, in het bijzonder door de passage over de rassendiscriminatie in het verleden van de VS. De centrale boodschap van de speech is volgens Danneels: “Wees niet bang om in je mooiste dromen te geloven, ooit worden ze vervuld.”

Bron: www.katholieknederland.nl

Geen opmerkingen: