dinsdag 17 maart 2009

Paus niet eenzaam door affaire-Williamson

Hilversum (ANP/AFP) 17 maart 2009 - Paus Benedictus XVI voelt zich niet eenzaam vanwege de kritiek die hij opriep door de opheffing van de excommunicatie van de Britse bisschop Richard Williamson. Dat zei hij vandaag tegen journalisten in het vliegtuig dat hem naar Kameroen brengt.

Gaskamers
Williamson ontkent dat er in de concentratiekampen van de nazi's gaskwamers waren. Ook gaat hij ervan uit de nazi's niet zes miljoen, maar 200.000 tot 300.000 joden om het leven hebben gebracht. Het Vaticaan heeft van Williamson geëist dat hij zijn beweringen ‘ondubbelzinnig en in het openbaar’ intrekt.

Fouten
Vorige week erkende de paus dat het Vaticaan bij de opheffing van de excommunicatie van Williamson fouten heeft gemaakt. Zo is internet te weinig geraadpleegd en is te weinig uitgelegd waarom hij de excommunicatie had opgeheven van Williamson en drie andere bisschoppen, die in 1988 tegen de wil van de toenmalige paus waren gewijd.

Door vrienden omringd“In werkelijkheid brengt die mythe over eenzaamheid me aan het lachen”, zei de paus. Hij reageerde op Italiaanse media die meldden dat de paus zich door de ophef in een isolement voelt. “Elke dag onmtoet ik veel mensen. Ik word door vrienden omringd. De eenzaamheid bestaat niet”, zei Benedictus.

Bron: www.katholieknederland.nl

Geen opmerkingen: