zondag 20 april 2008

Paus bidt op Ground Zero voor vrede

Hilversum (Van onze redactie) 20 april 2008 - Paus Benedictus XVI heeft vandaag op de laatse dag van zijn reis naar Amerika een bezoek gebracht aan Ground Zero. Op de plaats in New York waar op 11 september 2001 de Twin Towers instortten, sprak hij een gebed uit voor de vrede.

Reddingswerkers
Een zichtbaar aangedane paus had een kort persoonlijk onderhoud met een aantal overlevenden, familieleden van slachtoffers en bij hun werk omgekomen reddingswerkers. De paus had kort daarvoor een korte, sobere gebedsdienst gehouden op het winderige terrein.

Aanslag
Na een korte rit per pausmobiel over Ground Zero, knielde Benedictus neer op de plaats waar de noordelijke toren heeft gestaan. Daar bad hij enkele minuten in stilte, waarna hij een kaars ontstak en een gebed uitsprak. Ook zegende hij de plek met wijwater. De stoffelijke resten van 1100 van de 2700 slachtoffers op de plaats van de aanslag zijn nooit geïdentificeerd.

Haat
“God van vrede, breng uw vrede naar onze gewelddadige wereld”, bad de paus. “Leid naar uw weg van liefde, hen wiens harten en geesten verteerd zijn door haat”.

Geen opmerkingen: