zondag 10 mei 2009

Bemoedigende woorden paus voor katholieken in Midden-Oosten


Hilversum (Van onze redactie) 10 mei 2009 - Paus Benedictus XVI heeft vanochtend in het internationaal stadion in de Jordaanse hoofdstad Amman de eucharistie gevierd met ongeveer 20.000 katholieken uit alle delen van het Midden-Oosten. Het was de eerste openluchtmis van het pausbezoek aan het Heilig Land.

Diep getroffen
In zijn homilie sprak de Heilige Vader bemoedigende woorden tot de gelovigen. "De katholieke gemeenschap hier is diep getroffen door de moeilijkheden en onzekerheden bij alle mensen in het Midden-Oosten. Vergeet nooit de grote waardigheid van uw christelijk erfgoed. En laat niet na u bewust te zijn van de liefdevolle solidariteit van al uw broeders en zusters in de Kerk in heel de wereld", aldus de paus.

Vlaggen
Bij zijn intrede in het stadion werd de paus enthousiast bejubeld door de aanwezige gelovigen. Aan de mis namen christenen van verschillende nationaliteiten deel. Er werd gezwaaid met vlaggen van Jordanië, Palestina, Irak, Libanon, Syrië en andere landen. De meeste gezangen en lezingen in de eucharistie waren in het Arabisch. De paus sprak de menigte toe in het Engels.

Latijnse patriarch
Aan het begin van de eucharistieviering werd Benedictus welkom geheten door de Latijnse Patriarch van Jeruzalem, mgr. Fouad Twal. Deze in Jordanië geboren bisschop zei dat er in de rooms-katholieke gemeenschap in het Heilig Land te weinig personen zich tot het priesterschap geroepen voelen. De patriarch vroeg de paus te bidden voor meer roepingen.

Bethanië
Vanmiddag reist de paus van Amman naar Bethanië, dat aan de overkant van de Jordaan ligt. Daar zal hij de eerste stenen zegenen van te bouwen kerken van de plaatselijke Latijnse en Grieks-melkitische geloofsgemeenschappen. Daarna keert hij terug naar Amman. Morgen vliegt de paus naar Tel Aviv, waar hij ontvangen zal worden door de Israëlische autoriteiten.

Bron: http://www.katholieknederland.nl/



Geen opmerkingen: