zaterdag 12 juli 2008

Paus op weg naar Australië

Sydney (Van onze verslaggever) 12 juli 2008 - Paus Benedictus XVI is vanmorgen om 10.00 uur vanaf het vliegveld Rome-Fiumicino vertrokken naar Australië. De negende buitenlandse reis van zijn pontificaat staat in het teken van de Wereldjongerendagen. Aan dat door de katholieke Kerk georganiseerde evenement nemen op zijn uitnodiging de komende week in Sydney honderdduizenden jongeren deel.

Luchtmachtbasis
Na 13.269 kilometer en bijna zestien uur, maakt Alitalia-vlucht AZ 04000 een tussenlanding in het Noord-Australische Darwin, om brandstof bij te tanken. Van daar vliegt de Heilige Vader door naar de luchtmachtbasis van Richmond, niet ver van Sydney, in de zuidoostelijke staat New South Wales. Hij landt daar naar verwachting morgen om 7.00 uur Nederlandse tijd.

Opus Dei
De paus wordt aan de voet van de vliegtuigtrap ontvangen door premier Kevin Rudd, kardinaal George Pell, aartsbisschop van Sydney en andere geestelijke en wereldlijke autoriteiten. Benedictus reis daarna per auto naar het Kenthurst Study Centre waar hij tot woensdagmiddag 16 juli verblijft. Voor de dagen die de paus doorbrengt in het complex dat eigendom is van het Opus Dei, zijn geen publieke optredens voorzien, meldt het Vaticaan.

Zalige
Het pausbezoek aan Australië begint op 17 juli officieel met de welkomstceremonie door de regering in het Government House in Sydney. Daar zal Benedictus ook zijn eerste toespraak houden. Hij brengt die donderdagochtend ook persoonlijke bezoeken aan verscheidene hoogwaardigheidsbekleders. Ook staat een gebedsmoment op het programma in de Mary MacKillop Memorial Chapel, waar zich de relieken bevinden van de eerste Australische zalige.

Aboriginals
De eerste ontmoeting van de paus met de jongeren vindt op donderdagmiddag 17 juli plaats. Na een ontvangst in de haven van Rose Bay met dans en zang van aboriginals, stapt de paus op de boot Sydney 2000 die hem via zee naar Barangaroo voert waar duizenden jongeren uit de hele wereld hem opwachten.

Geen opmerkingen: