zaterdag 12 juli 2008

Paus wil in Sydney 'gewetens wekken' inzake ecologie

Hilversum (Van onze redactie) 12 juli 2008 - Paus Benedictus XVI zal tijdens de Wereldjongerendagen in Sydney het thema ecologie een belangrijke plaats geven. De Heilige Vader wil op dit gebied "de gewetens wekken". Dat zei hij vandaag aan boord van het vliegtuig onderweg naar Australië.

Heilige Geest
De Heilige Geest zal bij de pauselijke verkondiging in Sydney een grote rol spelen. "Spreken over de Heilige Geest, dat is spreken over de schepping en onze verantwoordelijkheid jegens de schepping", aldus de paus tegenover journalisten die hem vergezellen op zijn reis naar Australië.

Grote uitdaging
De paus benadrukt dat de gewetens moeten worden gewekt. "Men moet antwoorden op deze grote uitdaging en het ethisch vermogen hervinden om de situatie [van het milieu] ten goede te keren", antwoordde hij op een vraag naar aanleiding van de klimaatbespreking op de recente G8-top.

Vrouwelijke bisschoppen
Benedictus XVI zei verder te hopen dat de Anglicaanse Kerk in Engeland het plan om vrouwen tot bisschop te wijden laat varen, teneinde daarmee een schisma te voorkomen.

Geen opmerkingen: