maandag 15 september 2008

Benedictus: ‘Liefde kan het kwaad overwinnen’

Hilversum (Van onze redactie) 14 september 2008 - Liefde kan sterker zijn dan al het slechte in de wereld. Dat zei paus Benedictus XVI vandaag tijdens de mis van het feest van Kruisverheffing waaraan meer dan 100.000 mensen op het veld La Prairie in Lourdes deelnamen.

Kracht van de liefde“De kracht van de liefde is sterker dan de dreiging van het slechte”, zei de paus. Daarna zei hij de verzamelde pelgrims het idee dat het bidden ‘verspilde tijd’ is te verwerpen. "Mensen die bidden verspillen hun tijd niet, zelfs niet als de situatie schijnbaar uitzichtloos is."

Jongeren
Benedictus riep de vele bij de mis aanwezige jongeren op niet bang te zijn om in te gaan op hun roeping. "Moge Maria hen die geroepen zijn tot het huwelijk helpen om de schoonheid van de ware liefde te ontdekken. En voor jullie die Hij roept tot het priesterschap of een religieus leven wil ik de vreugde benadrukken die een leven in dienst van God met zich meebrengt."

Lourdes
De paus is in Lourdes om te herdenken dat Maria precies 150 jaar geleden voor het eerst aan de 14-jarige Bernadette Soubirous zou zijn verschenen. Gisteren bad Benedictus al in de grot waar de 18 verschijningen plaatsvonden en dronk hij water uit de mirakelbron van Lourdes.

Bron: www.katholieknederland.nl

Geen opmerkingen: